Eszközbeszerzés és információs technológia-fejlesztés megvalósítása az Oktatási és Szakértő Bt-nél
Pályázat 2022 – 2023 | Oktatási és Szakértő Bt.

Pályázat 2022 – 2023

Home Pályázat 2022 – 2023

2022-1-HU01-KA122-ADU-000078559 számú

Címe: Továbblépés a nemzetköziesítés útján
Kezdet: 2022.06.01. Vége: 2023.11.30. Futamidő: 18 hónap

Összes támogatás: 18.321 EUR

Célkitűzések:

  1. “Európatudatosság”, tanulóink nemzetközi színvonalú felkészítése a munkaerőpiaci elvárásokra, önfejlesztő szemlélet kialakítása.

A nemzetközi szintű munkaerőpiaci igény számunkra olyan munkavállalók képzését jelenti, akik képesek a kis -közép és nagyvállalatok több országban található partnereinél munkát végezni. Egyrészt rendelkezzenek az elvárások szerinti képességekkel (digitális, nyelvismeret), másrészt olyan készségekkel amelyek gyakorlásával beilleszkednek, alkalmazkodnak az új kihívásokhoz. A szakmai ismereteiket akkor tudják kamatoztatni, ha mentálisan és szociálisan is jó állapotban vannak. Ezt fogja segíteni a HHH (halmozottan hátrányos helyzetű) mentorprogram, amely egy komplex támogatást ad majd.

 

  1. A befogadás, a sokszínűség, a tolerancia és a demokratikus részvétel értékeinek előmozdítása.

Egy-egy képzési csoportunkban sokféle szociális hátterű, eltérű ismeretekkel rendelkező és életkorú tanulók vannak. Olyan módszereket kell alkalmaznunk, amelyekkel a tanulócsoportot igazi egymást segítő csapattá kovácsoljuk. Olyan technikákat szeretnénk elsajáttítatni, amellyel oldani tudjuk a szorongást, beilleszkedési nehézségeket.

 

  1. Oktatóink felkészítése a nemzetközi projektekben való elkötelezett és aktív együttműködésre.

A tudásáramlás csatornáinak kiépítése, idegen nyelvi kompetenciák javítása. Fontosnak tartjuk, hogy minden oktató megismerje a megfogalmazott stratégiai célokat, és azzal azonosulva végezze mindennapi munkáját. Ehhez elengedhetetlen az információáramlás javítása. Ahhoz hogy iskolánk nemzetközi kapcsolatrendszere bővüljön, több kollégánkat kívánjuk kommunikációs szintű elsősorban angol nyelvtudáshoz juttatni. A nyelvtudását fejlesszük olyan szintre, hogy be tudjanak kapcsolódni a nemzetközi iskola projektekbe.

 

Intézménylátogatás – Partnerek

  1. Az Association Terras Lusas Movimientos Europeus (ATLME) egy új egyesület, melynek alapítója nagy tapasztalattal rendelkezik különböző európai projektekben. Tizenöt éve dolgozik a korábbi Comenius és jelenlegi Erasmus+ programok koordinátoraként. Az ATLME minden munkatársa tapasztalt ember, kiáll a konstruktív és jövőbeli elképzelések mellett. A város, ahol az ATLME székhelye van Portugália északi részén található (Barcelos), kiváló elhelyezkedéssel bír, közel van az Atlanti-óceánhoz, valamint Porto, Braga városokhoz és a spanyol határhoz is. Az ATLME a barcelosi középiskolákkal együttműködve a KA1 és KA2 felhívások során számos sikeres Erasmus projektet szervez és vesz részt.Tapasztalattal rendelkezik az európai iskolákkal való együttműködésben a szakképzési mobilitások fogadása, sportpályák és egyéb ifjúsági találkozók szervezése terén. Azért választottuk ezt a szervezetet, mert kapcsolatrendszerük segítségével több új intézménnyel tudunk majd együttműködni a jövőben.

 

  1. Második intézmény: Ilkadim Közoktatási Központ. a törökországi Samsun városában.

     Az intézmény jövőképe: olyan központtá lenni, amely az emberek életminőségének javításán dolgozik olyan programok előkészítésével, amelyek erősítik a résztvevők nemzeti integrációját   lehetővé teszik számukra, hogy tudatosan végezzék polgári feladataikat, modern és tudományos módszerekkel fejlesszék az egyének gondolkodásmódját és képességeit. Az oktatási központ sokféle korosztályú és eltérő szociális hátterű emberrel foglalkozik. Segíti a különböző hátrányokkal küldő emberek beilleszkedését a társadalomba, életvezetési tanácsadással és gyakorlatokkal fokozza mentális egészséget. A környzetvédelmi kérdések,a  fenntarthatóság is fontos részét képezik képzéseiknek. Fejlett távoktatási valamint mérés-értékelő, utánkövető módszereik vannak.

 

Kurzusok

  • Angol nyelvi képzés nem nyelvtanároknak. – Helyszín: Málta (1 fő részére)
  • Módszertani kurzusok: Professzionális orientáció az oktatásban 21. századi megközelítés a felnőttképzéshez Alapkompetenciák fejlesztése,önismeret, pályaorientáció, szakma és életút ismeret, álláskeresés. A felnőttképzés kompetencia alapú megközelítése. Szakmai orientáció munka világában tapasztalható preferenciáik és képességeik felfedezése.A Mantel of the Expert technikák megtanulása és felhasználása felnőttekkel folytatott munka során. Helyszín: Görögország (2 fő részére)
  • Módszertani kurzus: Mentális egészség. A stressz megelőzése az oktatókban, és egészséges stratégiák kidolgozása a napi munkavégzés iránti igény kielégítésére. Bevált gyakorlatok a hallgatók érzelmi egyensúlyának javítására. Mentális egészségi állapot javítása céljából jóga, légzési, relaxációs technikák elsajátítása. Oktatási készségeik fejlesztése fizikai, mentális és érzelmi egészség fokozásában. Pihenési képesség, öntudat identitástudat fokozása. Helyszín: Olaszország (1 fő részére)
  • Módszertani kurzus: Egészséges életmód, egészséges környezet. Egészséges életmód, táplálkozás, a mozgás fontossága. Fenntartható környezet. Helyszín: Olaszország (1 fő részére)
  • Módszertani kurzus: Eu projekttervezés és projektciklus menedzsment az oktatás számára. Projekttervezés, projektciklus, a kultúrák közötti kommunikáció elősegítése a mobilitás révén. Helyszín: Törökország (1 fő részére)