Eszközbeszerzés és információs technológia-fejlesztés megvalósítása az Oktatási és Szakértő Bt-nél
Erasmus2020 | Oktatási és Szakértő Bt.

Erasmus2020

Home Erasmus2020
 1. 2020-1-HU01-KA104-078461 számú, Pályaorientációs módszerek és alapkompetenciák fejlesztése a felnőttoktatásban című projekt.

Kezdet:2020.08.01

Futamidő: 24 hónap

Összes támogatás: 22.318,00 EUR

Fejlesztési céljaink:

 1. Pályaorientáció módszerei területen: Önismeret, valóságos kép önmagunkról. Különösen azoknak a tulajdonságoknak és képességeknek a feltérképezése fontos, melyek a pályaválasztást befolyásolják. Fontos, hogy a tanuló/képzésre jelentkező ismerje önmaga adottságait, képességeit, érdeklődési körét, erőforrásait, korlátait és azok okát, a választott szakma követelményeit. Az alapkompetenciák fejlesztése az önéletrajzírást, állásinterjú gyakorlást, a kommunikációt segíti.
 2. Angol nyelvet oktató, és angolul kommunikáló pedagógusok idegen nyelvi kompetenciáinak fejlesztése. Angol nyelvtanárnak módszertani megújulás, alapszinten beszélő munkatársaknak kommunikációs készségfejlesztés.
 3. Környezetfenntarthatósági ismeretek oktatása felnőttkorban: Célunk, hogy ezek a foglakozások hasznosabban teljenek. Olyan ismereteket kell átadnunk, amelyet tanulóink a környezetükben használnak.

Tevékenységek:

 1. Kurzusok
 2. Angol nyelvtanároknak módszertani képzés: (1 fő részére)
 3. Angol nyelvi kommunikációs képzés nem nyelvtanároknak. (1 fő részére) Mindkét nyelvi kurzust 10 naposra tervezzük, a hatékonyság érdekében.
 4. Módszertani kurzus: alapkompetenciák fejlesztése, önismeret pályaorientáció, szakma és életút ismeret, álláskeresés: önéletrajz, állásinterjú a kurzusok tematikájában megtalálható. A felnőttképzés kompetencia alapú megközelítése. A Mantel of the Expert technikák megtanulása és felhasználása felnőttekkel folytatott munka során. (2 tanár részére)
 5. Módszertani kurzus: Mentális egészségi állapot javítása céljából jóga, légzési, relaxációs technikák elsajátítása. Oktatási készségeik fejlesztése fizikai, mentális és érzelmi egészség fokozásában. Pihenési képesség, öntudat identitástudat fokozása.(1 fő részére)
 6. Módszertani kurzus: Környezetfenntarthatósági ismertek a felnőttoktatásban: Minden képzésünk tantervének része ez a napjainkban igen fontos ismeret. (1 fő részére)
 7. Job shadowing tevékenységek
 8. Spanyol partnerintézmény innovatív programjai (munkahely-szimuláción alapulnak), amelyeket a világ legnagyobb oktatási szervezetei támogatnak. Jelentős különbségek és együttműködések elnyerése után oktatási központ figyelemmel kíséri az oktatás területén a világméretű folyamatos fejlesztéseket. Figyelembe véve a munkaerőpiac növekvő igényeit, folyamatosan alkalmazkodik és gazdagítja szolgáltatásait új ismeretekkel – ez szavatolja a haladást és az eredményeket.
 9. A portugál szakképzési centrum egy Pszichológia és szakmai orientációs szolgáltatást működtet. Fejleszti az önismeretet, hatékony pályaorientációt nyújt, a munkaadókkal szervezi a szakmai gyakorlatokat.